Magdalena Makarowska „Jedz pysznie bez pszenicy”

Magdalena Makarowska „Jedz pysznie bez pszenicy”

Coraz więcej osób ma problem z trawieniem pszenicy i zmaga się z różnymi chorobami – alergią, nietolerancją pokarmową, celiakią. W takich sytuacjach najlepszym lekarstwem jest dieta eliminacyjna. Niełatwo jednak tak komponować posiłki, gdy trzeba usunąć z talerza to, co dotąd wydawało się niezbędne, a unikanie glutenu, obecnego nawet w wędlinach, kostkach rosołowych, keczupie i… batonach czekoladowych, wydaje się ekstremalnie trudne. A gdy jeszcze należałoby trochę schudnąć… osiągnięcie odpowiedniej wagi i samopoczucia bez drakońskich wyrzeczeń wydaje się niemal nieosiągalne.
Jednak nic nie jest niemożliwe.
Dietetyczna hedonistka i zwolenniczka zdrowego i przede wszystkim pysznego jedzenia zna sposób na to, jak schudnąć, jedząc smacznie, do syta i bez glutenu!
W tym poradniku można znaleźć nie tylko praktyczny program odchudzania na osiem tygodni wraz z listami zakupów, ale i wiele pożytecznych informacji na temat diety bezglutenowej i zdrowego odżywiania w ogóle.
Dodatkowym bonusem jest szczegółowa lista dodatków do żywności – warto przekonać się, które z nich są nieszkodliwe, a których należy unikać.

Wydawnictwo Feeria, 2015
Fotografie: Tomasz Makarowski
Redakcja i skład: Witold Kowalczyk / BLURB Pracownia edytorska
Korekta: Maria Zalasa